F-ordet - mot en ny feminism

 Feminismen har de senaste åren mött hårt motstånd och svidande kritik. Ofta har kritiken varit välbehövlig och berättigad, men tyvärr har den hätska stämningen gjort att nyanser försvunnit och positiva element drunknat. Den svenska feministiska debatten behöver en vitamininjektion, och Petra Östergren har samlat några av landets mest spännande och provokativa skribenter och debattörer för att vässa udden på det offentliga samtalet.
     F-ordet lyfter både fram helt nya frågor, och presenterar nya aspekter på gamla frågor. F-ordet ska ifrågasätta och förhoppningsvis skaka om, men på ett varsamt och klokt sätt. Bidragen är väl grundade i erfarenheter och teori, men är lättillgängliga och personliga snarare än akademiska.
F-ordet ska vara en inspirationskälla som visar att det där med feminism inte är så dumt och förlegat ändå. Ordet på f kan återigen laddas med positiv kraft!
     Medförfattare: Anna Ekelund, Anna Svensson, Boris Benulic, Don Kulick, Inti Chavez Perez, Jonah Nylund, Lars Gårdfeldt, Madeleine Levy, Maria Abrahamsson, Maria Niemi, Maria Rankka, Susanne Wigorts Yngvesson och Susanne Dodillet.

F-ordet har nu kommit i pocket med hela 48 sidor extramaterial!  Där förklarar Boris Benulic sig, medan Susanne Wigorts Yngvesson blir personlig, Maria Rankka och Lotta Gröning pratar pengar, Lena Lennerhed från RFSU bemöter Anna Ekelunds aborttext och fyra av bokens författare diskuterar offerbegreppet.

Ladda ner extramaterialet!

Läs ett utdrag ur boken!
Köp F-ordet i pocket!


Sagt om boken:

"Javisst för fucking fan."
Nina Lekander, Expressen

"Östergren är en provocerande - men också viktig röst."
Sydsvenskan

"Jag bli förbannad, får a-ha upplevelser och fnyser medan jag läser. Ett gott betyg."
Nerikes Allehanda